Επισκεφθείτε την καινούργια μας ιστοσελίδα:
Turborecipes.com - Εύκολες και γρήγορες συνταγές

Παγωτό παρφέ σοκολάτα

ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Το παγωτό παρφέ ανήκει στην κατηγορία των παγωτών που περιέχουν πολλές θερμίδες και οι περισσότεροι το αποφεύγουν θεωρώντας το πολύ “βαρύ”. Αυτό δεν απέχει από την πραγματικότητα καθώς το παγωτό παρφέ είναι όντως πολύ παχυντικό και περιέχει αρκετές θερμίδες (για να μην αναφέρουμε και τις επιπλέον θερμίδες που προσθέτει η σοκολάτα στο παγωτό – προκειμένου για παγωτό παρφέ σοκολάτας)… Η πλούσια και απερίγραπτη γεύση του όμως είναι η καλύτερη ανταμοιβή και ισοσκελίζει κάπως τις πολλές θερμίδες που αυτό περιέχει :-)
Παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή για παγωτό παρφέ σοκολάτας που είναι αρκετά εύκολη στην εκτέλεσή της και δεν απαιτεί τη χρήση παγωτομηχανής! Δεν απαιτούνται επίσης ενδιάμεσα χτυπήματα/ανακατέματα κατά τη διάρκεια του παγώματος καθώς δεν δημιουργούνται κρυστάλλοι! Επιπρόσθετα το παγωτό δεν περιέχει καθόλου αυγά!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 700 ml παχιά κρέμα γάλακτος (με όσο το δυνατόν περισσότερα λιπαρά)
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 200 gr κουβερτούρα
  • 100 gr ψιλοκομμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • 1/2 κουταλιά της σούπας nes cafe στιγμής (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ/μπράντι/λικέρ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Αδειάζουμε το φρέσκο γάλα και την κουβερτούρα σε μια κατσαρολίτσα και τη βάζουμε στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά.
2) Στο μεταξύ, σε μια λεκάνη αδειάζουμε τις παχιές κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το κονιάκ και το νες καφέ και χτυπάμε με το μίξερ για λίγο ακόμα.
3) Μόλις η κουβερτούρα λιώσει και ομογενοποιηθεί με το γάλα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα γάλακτος-κουβερτούρας να “κρυώσει” (δηλ. να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου).
4) Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το “κρύο” μείγμα γάλακτος-κουβερτούρας στο μπλέντερ και χτυπάμε για 1 λεπτό.
5) Εν συνεχεία ρίχνουμε το μείγμα του μπλέντερ στη λεκάνη με τη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
6) Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Υστερα από 10 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση. Υπενθυμίζεται ότι δεν χρειάζεται να βγάλουμε το παγωτό ενδιάμεσα και να το ανακατέψουμε καθώς δεν κρυσταλλιάζει!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Η ποσότητα του παγωτού που παράγεται είναι γύρω στα 2 λίτρα.
Η κρέμα γάλακτος πρέπει να έχει τουλάχιστον 30% λιπαρά. Κατά το χτύπημά της κρέμας γάλακτος θα πρέπει να πάρουμε μια πολύ σφιχτή σαντιγί (διαφορετικά το παγωτό μας δεν θα πετύχει). Επίσης δεν χρησιμοποιούμε γάλα light σε καμία περίπτωση.
Η ποσότητα των αμυγδάλων που προσθέτουμε είναι ενδεικτική. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερα αμύγδαλα ή και άλλους ξηρούς καρπούς (π.χ. καρύδια ή φιστίκια). Επίσης μπορούμε κάλλιστα να μην προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, αν δεν μας αρέσουν.
Το παγωτό που παράγεται είναι σχετικά μαλακό και μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για αρκετό καιρό μιας και δεν έχει αυγά. Μπορούμε να σερβίρουμε το παγωτό μας με τριμμένο μπισκότο, σιρόπι της αρεσκείας μας και σαντιγί.

Καλή επιτυχία!

Παγωτό παρφέ σοκολάτα


Δημοφιλέστερες αναζητήσεις:

  1. παγωτο παρφε σοκολατα (471)
  2. παγωτο παρφε κρεμα (129)
  3. παρφε σοκολατα (99)
  4. παρφε σοκολάτας (90)
  5. παγωτο σοκολατα παρφε (67)
  6. παγωτο παρφε χωρις αυγα (42)
  7. συνταγές για παγωτό παρφέ (38)
  8. ευκολο παγωτο παρφε (35)
  9. παγωτο παρφε σοκολατα θερμιδες (32)
  10. παρφε (31)
  11. παρφε σοκολάτας παγωτο (29)
  12. παγωτο παρφε ευκολο (28)
  13. συνταγη για παγωτο παρφε σοκολατα (28)
  14. παρφε παγωτο θερμίδες (27)
  15. παρφε κρεμα (23)

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Please leave a comment

  1. Ευα Says:

    Πανευκολο και γευστικοτατο παγωτο :-)

  2. polyniki Says:

    Συγχαρητήρια για την εκτενή δουλειά σου. Αγόρασα φέτος παγωτομηχανή και ακόμα πειραματίζομαι με υλικά και αναλογίες. Στο Ίντερνετ για ένα απλό παγωτό όπως η βανίλια, θα βρεις 100 διαφορετικές συνταγές οπότε θέλει ψάξιμο και δοκιμές. Τη σελίδα σου τη βρήκα ψάχνοντας τι στο καλό χρειάζονται τα αυγά στο παγωτό και χάρηκα για την πληθώρα των απλών συνταγών αλλά και των συμβουλών σου, πχ έχω ακόμα πρόβλημα με την υφή του παγωτού μου που γίνεται νερουλό σα γρανίτα. Αυτή με το παρφέ σοκολάτας θα είναι η επόμενη που θα δοκιμάσω!

Leave a Comment

Blue Captcha Image Refresh

*

Turborecipes.com - Εύκολες και γρήγορες συνταγές