Επισκεφθείτε την καινούργια μας ιστοσελίδα:
Turborecipes.com - Εύκολες και γρήγορες συνταγές

Παγωτό με κρέμα τυρί

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙ

Μετά από λίγο καιρό διακοπών, χαλάρωσης και “απραξίας”, επιστρέφουμε δριμύτεροι με νέες συνταγές! Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, η ζέστη χτυπάει… κόκκινο και η όρεξη για παγωτό είναι κάτι παραπάνω από προφανής!
Αν είστε λάτρεις της κρέμας τυριού τύπου φιλαδέλφεια τότε βρίσκετε στη σωστή σελίδα και διαβάζετε τη σωστή συνταγή! Θα επιχειρήσουμε να φτιάξουμε ένα παγωτό με κρέμα τυρί που είναι σκέτη κόλαση… Αν δεν έχετε δοκιμάσει παρόμοιο παγωτό τότε πιστέψτε με ότι αξίζει τον κόπο να φτιάξετε τη συνταγή!
Το παγωτό δεν περιέχει αυγά και δεν χρειάζεται “μαγείρεμα” (ήγουν δεν χρειάζεται να βάλουμε το μείγμα στη φωτιά και να το βράσουμε). Το μόνο που πρέπει να έχετε είναι μια παγωτομηχανή και λίγη εγκράτεια μέχρι να φτιάξετε το παγωτό και να το καταναλώσετε :-)

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος (με όσο το δυνατόν περισσότερα λιπαρά)
  • 300 ml γάλα (όχι light)
  • 150 gr ζάχαρη άχνη
  • 200 gr κρέμα τυρί (φιλαδέλφεια)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια λεκάνη.
2) Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι η κρέμα να γίνει σαντιγί.
3) Προσθέτουμε στη λεκάνη το κρέμα τυρί και χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά ακόμη σε μεσαία ταχύτητα.
4) Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρουμε ένα εντελώς ομοιογενές μείγμα.
5) Προτού αδειάσουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή, το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα προκειμένου να κρυώσει καλά.
6) Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και παρασκευάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
7) Αφού ετοιμαστεί το παγωτό, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να το καταναλώσουμε.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Η ποσότητα παγωτού που παράγεται είναι περίπου 1.5 λίτρο (διογκώνεται πολύ κατά τη διαδικασία ανακατέματος και παγώματος από την παγωτομηχανή). Η κρέμα γάλακτος καλό είναι να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερα λιπαρά ενώ το γάλα δεν πρέπει να είναι light. Η προσθήκη βανίλιας είναι προαιρετική αλλά συνιστάται γιατί δίνει υπέροχο άρωμα στο παγωτό! Μάλιστα το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσουμε βανίλια σε υγρή μορφή αντί για την κλασική βανίλια σε σκόνη. Το καλύτερο κρέμα-τυρί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι φυσικά το φιλαδέλφεια. Μια φορά δοκίμασα να φτιάξω το παγωτό με άλλη κρέμα-τυρί (αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν μαλακό τυρί dirollo cottage) και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό αλλά όχι αντάξιο με αυτό του τυριού φιλαδέλδεια.
Μια εναλλακτική πρόταση παρασκευής του παγωτού είναι να χρησιμοποιήσουμε γλυκό βύσσινο (ή φράουλας). Συγκεκριμένα, μπορούμε να προσθέσουμε γλυκό βύσσινο (όση ποσότητα θέλουμε, αρκεί να μην το παρακάνουμε) στην κρέμα παγωτού λίγο πριν τελειώσει η λειτουργία της παγωτομηχανής! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Μπορούμε να σερβίρουμε το παγωτό κρέμα-τυρί με γλυκό βύσσινο ή σιρόπι φράουλας.

Καλή επιτυχία!

Παγωτό με κρέμα τυρί


Δημοφιλέστερες αναζητήσεις:

  1. τυρί κρέμα μάρκες (62)
  2. παγωτο με φιλαδελφεια (41)
  3. παγωτο με τυρι φιλαδελφεια (39)
  4. τυρι κρεμα τιμη (18)
  5. παγωτο με τυρι (10)
  6. παγωτο με τυρι κρεμα (9)
  7. παγωτο με κρεμα τυρι (6)
  8. χονδρική ιστοσελίδα γάλακτος σε σκόνη : gr mail (5)
  9. παγωτο με philadelphia (5)
  10. τυρί κρεμα lidl (5)
  11. τυρι (4)
  12. παγωτά με τυρί (3)
  13. συνταγες για σπιτικο παγωτο με γιαούρτι και Φιλαδέλφεια (3)
  14. ποια ειναι η καλυτερη τυρι κρεμα (3)
  15. σπιτικο παγωτο με φιλαδελφεια (3)

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Please leave a comment

  1. power Says:

    Σαν εναλλακτική (και οικονομική) λύση, μπορείτε -αντί για φιλαδέλφεια- να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο τυρί-κρέμα (γερμανικής προέλευσης) ονόματι “PIC FRISCH FITNESS”.
    Το εντόπισα στα Lidl και η τιμή του είναι πολύ φθηνότερη από αυτή του τυριού φιλαδέλφεια. Το αποτέλεσμα γευστικά είναι εντελώς το ίδιο :-)

  2. ΜΑΙΚΛ Says:

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.
    ΨΩΝΙΖΩ ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ LIDL ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙ -ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ- ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 200ΓΡ. ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.

  3. power Says:

    Και για να μην μπερδεύεστε, η εναλλακτική μάρκα κρέμα-τυριού είναι η “PIC FRISCH FITNESS” και μπορείτε να δείτε εδώ μια φωτογραφία.

    Μπορείτε να τη βρείτε σίγουρα στα Lidl, δεν γνωρίζω αν η συγκεκριμένη μάρκα υπάρχει και σε άλλα super market. Την τελευταία φορά (τέλος Ιουνίου 2011) που την αγόρασα η τιμή του πακέτου 200gr ήταν 0.97€ – πολύ φθηνότερο από το philadelphia που κάνει πάνω από 1.60€.

Leave a Comment

Blue Captcha Image Refresh

*

Turborecipes.com - Εύκολες και γρήγορες συνταγές