Επισκεφθείτε την καινούργια μας ιστοσελίδα:
Turborecipes.com - Εύκολες και γρήγορες συνταγές

Εύκολο και φθηνό παγωτό κρέμα ή κακάο

ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ Ή ΚΑΚΑΟ

Η παρακάτω είναι μια πολύ εύκολη και φθηνή-οικονομική συνταγή για σπιτικό παγωτό! Θα εκπλαγείτε από τη λιτότητα των υλικών που απαιτούνται για τη συνταγή αλλά και από την απλότητα εκτέλεσής της! Το δε αποτέλεσμα είναι το πιο μαλακό σπιτικό παγωτό που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Δεν περιέχει αυγά, δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, δεν χρειάζεται ενδιάμεσα χτυπήματα για να μην κάνει κρυστάλλους και είναι εντυπωσιακό σε υφή και γεύση! Γίνεται πιο μαλακό και από τα αγορασμένα και δεν κάνει καθόλου κρυστάλλους!!!.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr (κατά προτίμηση όχι light)
  • 1 φάκελος μους ΓΙΩΤΗΣ (“Super mousse ΓΙΩΤΗΣ”)
  • 1 ποτήρι (περίπου 220 ml) φρέσκο γάλα (κατά προτίμηση όχι light)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ/μπράντι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει. Είναι πολύ σημαντικό το εβαπορέ να μείνει στην κατάψυξη για 2 ώρες, διαφορετικά δεν θα αφρατέψει κατά το χτύπημα και δεν θα τριπλασιαστεί σε όγκο.
2) Ρίχνουμε το περιεχόμενο του φακέλου μους “ΓΙΩΤΗΣ” μαζί με το 1 ποτήρι φρέσκο γάλα σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε και τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Αν θέλουμε, βάζουμε το μπολ στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα του εβαπορέ (βήμα 3).
3) Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το ρίχνουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη (μισό ποτήρι) στη λεκάνη, μαζί με τις 2 κουταλιές κονιάκ και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για τουλάχιστον 10 λεπτά. Θα πρέπει το μείγμα μας να τριπλασιαστεί σε όγκο.
4) Βάζουμε τη σαντιγί στη λεκάνη και χτυπάμε με το μίξερ για λίγο ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5) Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα δοχείο παγωτού (κατά προτίμηση μεταλλικό) και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Η ποσότητα παγωτού που παράγεται είναι περίπου 2.5 λίτρα. Βγαίνει λίγο γλυκό οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ζάχαρη αν θέλετε (π.χ. 3/4 ποτηριού ζάχαρη). Αν θέλετε να φτιάξετε παγωτό κακάο/σοκολάτα, τότε χρησιμοποιήστε Super mousse κακάο/σοκολάτα. Το κουτί συσκευασίας Super mousse ΓΙΩΤΗΣ έχει μέσα 2 φακέλους. Εννοείτε ότι θα χρησιμοποιήσετε μόνο τον έναν! Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φάκελο γαρνί ΓΙΩΤΗΣ. Έχω δοκιμάσει να το φτιάξω και με light υλικά (δηλ. με εβαπορέ light, φρέσκο γάλα light και 1/2 ποτήρι ζάχαρη) και δεν βγήκε καθόλου άσχημο!
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε! Δεν έχετε ξαναδοκιμάσει τόσο μαλακό παγωτό!

Καλή επιτυχία!

Παγωτό κακάο


Δημοφιλέστερες αναζητήσεις:

  1. πως φτιαχνω παγωτο (169)
  2. σπιτικο παγωτο light (142)
  3. παγωτο με εβαπορε (124)
  4. παγωτο γιωτησ (121)
  5. πως γινεται το παγωτο (98)
  6. παγωτο light συνταγη (77)
  7. παγωτό με κρέμα γιώτης (71)
  8. γιωτης παγωτο (62)
  9. φτηνο παγωτο (55)
  10. παγωτά γιώτης (48)
  11. pagvto krema (45)
  12. σπιτικο παγωτο με φρεσκο γαλα (38)
  13. συνταγη για παγωτο light (38)
  14. παγωτο light (33)
  15. συνταγες με κρεμα γιωτης (31)

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Please leave a comment

  1. Αγνωστος Says:

    Φαίνεται πολύ εύκολη και απλή συνταγή…
    Θα τη δοκιμάσω σίγουρα.

  2. μυρτω Says:

    Το εφτιαξα το περασμενο σαβατοκυριακο για τα γενεθλια του γιου μου . το παγωτο εγινε μαλακο αλλα δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε ιδιαιτερα βγηκε παρα πολυ γλυκο. Παντος ο γιος μου ξετρελαθηκε και μου το ζηταει συνεχια

    ενοειτε πως δεν εβαλα αλκοολ λογο του παιδιου

  3. power Says:

    Μυρτώ μου σ’ ευχαριστούμε για το σχόλιό σου και χαίρομαι που άρεσε το παγωτό στο γιο σου!
    Να σου ζήσει και να τα εκατοστήσει κιόλας!
    Οντως το παγωτό αυτό βγαίνει λίγο γλυκό. Αν δεν σου αρέσει όμως μπορείς να βάλεις λιγότερη ζάχαρη, π.χ. τα 3/4 της ποσότητας ή τη μισή ποσότητα ζάχαρης (για πιο “ελαφρύ” αποτέλεσμα).

  4. μυρτω Says:

    Ξανα εφτιαξα το παγωτο και αυτη τη φορα χρησιμοποιησα τη μιση ποσοτητα ζαχαρη.
    Βγικε τελειο, νομιζω πως αυτη εινια η σωστη αναλογια ζαχαρης! Ειναι πανευκολο παγωτο και θα το φτιαχνω συνεχεια πο εδω και περα

  5. IceCream Lover Says:

    Η συνταγή αυτή είναι εξαιρετική, την έχω φτιάξει αρκετές φορές
    αλλά μόλις την τελευταία φορά κατάλαβα επιτέλους το μυστικό της!

    Θα πρέπει το εβαπορέ να είναι πολύ παγωμένο και θα πρέπει να το χτυπήσετε με το μίξερ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

    Εγώ αφήνω το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες και μετά το χτυπάω με το μίξερ για τουλάχιστον 15 λεπτά. Μετά το χτύπημα θα πρέπει να αφρατέψει τόσο πολύ ώστε να γίνει σαν σαντυγί. Αν δεν χτυπήσετε το εβαπορέ πολύ καλά τότε θα πάρετε και μικρότερη ποσότητα παγωτού.

    Στην αρχή χτυπούσα το εβαπορέ για 6-7 λεπτά και μου έβγαινε 2 λίτρα και κάτι. Αν χτυπήσετε το εβαπορέ για 15 λεπτά μέχρι να γίνει σαν σαντυγί τότε θα πάρετε σχεδόν 3 λίτρα παγωτού!

    Καλή επιτυχία και μπράβο στη σελίδα με τις εξαιρετικές συνταγές!

  6. power Says:

    Οντως, η σαντιγί και το εβαπορέ πρέπει να χτυπηθούν πολύ καλά για να έχετε βέλτιστα αποτελέσματα.

    Ειδικά αν χρησιμοποιήσετε 1 φάκελο “ΓΙΩΤΗΣ ΓΑΡΝΙ” (αντί για “ΓΙΩΤΗΣ Mousse”) και χτυπήσετε πολύ καλά τότε θα πάρετε 3 λίτρα παγωτό!

  7. stefania Says:

    Φαίνεται τρομερή συνταγη…Θα την φτιαξω και θα ξαναγράψω τις εντυπώσεις μου. Θέλω να συγχαρώ αυτόν που γράφει τις συνταγές, είναι πολύ ενημερωμένο σάιτ, βρήκα συνταγες που τις έψαχνα καιρό και όλες έχουν παρατηρήσεις, το οποίο ειναι βοηθητικό και με κάνει να νιώθω πωσ αυτός που γράφει τα έχει φτιάξει και ξέρει ακριβως σε τι αναφέρεται. Ευχαριστώ πολύ!

  8. power Says:

    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
    Οντως, έχω φτιάξει τις συνταγές αυτής της σελίδας μία προς μία και έχω αφιερώσει άπειρες ώρες στην παρασκευή σπιτικού παγωτού…
    Ολες οι συνταγές περιγράφονται ακριβώς όπως τις φτιάχνω και γίνεται προσπάθεια να είναι ακριβείς και λεπτομερείς στην εκτέλεσή τους.

    Ωστόσο αν κάτι ξεφύγει από την περιγραφή, υπάρχουν και οι ερωτο-απαντήσεις μέσω σχολιασμού :-)

  9. Lita Says:

    Καλησπερα! Οι συνταγες του παγωτου με ενθουσιασαν και θελω οπωσδηποτε να φτιαξω καποια μιας και η μικρη μου τρελλαινεται για παγωτα. Εχω ομως μια απορια καπως…χαζη. Επειδη δεν εχω μεταλλικο μπολ και απ’ οτι καταλαβα το πλαστικο δεν ειναι καταλληλο, μπορω να χρησιμοποιησω κατσαρολα για να το βαλω στην καταψυξη?

  10. power Says:

    Κατσαρόλα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν θα τη συνιστούσα…

    Αρκετές φορές (ειδικά τα προηγούμενα χρόνια) έχω χρησιμοποιήσει και πλαστικά μπολ με αρκετά καλά αποτελέσματα.

    Το πιο σημαντικό είναι το μπολ που θα χρησιμοποιήσεις να είναι αεροστεγές. Εστίασε περισσότερο εκεί, δηλαδή στην “αεροστεγανότητα” του μπολ.
    Αν καταφέρεις τώρα και βρεις μπολ που είναι και αεροστεγές και μεταλικό τότε θα έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ;-)

  11. katerina Says:

    Μόλις το έφτιαξα και περιμένω να δω την υφή του αυριο.Συνήθως δεν χτύπαγα το εβαπορε το οποίο έβαζα μισό -μισό με κρέμα γάλακτος και μετά παγωτομηχανη. Η ποσότητα του ενος λιτρου όμως ήταν για μια μέρα.Προσωπικά δεν το βρίσκω υπερβολικα γλυκό. Δεν θα μείωνα την ζάχαρη. Θα ήθελα όμως πιο έντονη γεύση σοκολάτας. Την επόμενη φορα θα προσθέσω και κουβερτούρα. όσο για το προγούμενο σχόλιο της κυρίας που δεν έχει μεταλλικό σκεύος, μια χαρα διατηρείται και σε γυάλινο ταπερ πυρεξ.

  12. power Says:

    Εύχομαι καλά αποτελέσματα στο παγωτό σου! Για να γίνει πιο σοκολατένιο το παγωτό χρειάζεται οπωσδήποτε να προσθέσεις κουβερτούρα ή λιωμένη σοκολάτα. Το εβαπορέ πρέπει να είναι αρκετά παγωμένο και χρειάζεται να χτυπηθεί πολύ καλά προκειμένου να παραχθεί και μεγάλη ποσότητα παγωτού. Πάντα η παραγόμενη ποσότητα παγωτού είναι τουλάχιστον 2,5 λίτρα.

  13. chris Says:

    γεια σας ! εαν θελουμε και σε αλλη γευση μπισκοτο, καραμελα , κ.α κανουμε?
    ευχαριστω!

  14. admin Says:

    Επειδή η ποσότητα παγωτού που παράγεται είναι αρκετά μεγάλη (3 λίτρα), προσωπικά χωρίζω το παραγόμενο μείγμα σε 3 δοχεία του 1 λίτρου το καθένα προκειμένου να έχω 3 ξεχωριστές γεύσεις.
    Το πρώτο δοχείο το αφήνω ως έχει (οπότε έχω παγωτό κρέμα), στο δεύτερο δοχείο προσθέτω κακάο ή λιωμένη σοκολάτα για να πάρω την αντίστοιχη γεύση και συνήθως στο τρίτο δοχείο προσθέτω τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο μπισκότο και ανακατεύω.
    Κοινώς, αυτή τη συνταγή μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως “βάση” και στο τέλος να κάνεις τους δικούς σου συνδυασμούς, ανάλογα με τη γεύση που θες να πετύχεις.

    Αν ενδιαφέρεσαι για παγωτό καραμέλα, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω συνταγή:

    http://icecream.turborecipes.com/2011/02/24/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%BC/

    Αντί για ερμόλ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα φάκελο μους “ΓΙΩΤΗΣ” βανίλια ενώ αν δεν θες να φτιάξεις την καραμέλα “χειροκίνητα”, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμο σιρόπι καραμέλας.

    Επίσης ίσως να βρεις ενδιαφέρουσα και την παρακάτω συνταγή για παγωτό μωσαϊκό (είναι υπέροχο):

    http://icecream.turborecipes.com/2011/02/05/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B7/

  15. kostas Says:

    Πολύ ωραία συνταγή, την δοκίμασα με επιτυχία

Leave a Comment

Blue Captcha Image Refresh

*

Turborecipes.com - Εύκολες και γρήγορες συνταγές