Επισκεφθείτε την καινούργια μας ιστοσελίδα:
Turborecipes.com - Εύκολες και γρήγορες συνταγές

Παγωτό Kulfi με φυστίκια

ΠΑΓΩΤΟ KULFI ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙΑ

Το Kulfi είναι ένα πολύ δημοφιλές ινδικό παγωτό και υπάρχει σε αρκετές διαφορετικές γεύσεις.
Το παραδοσιακό παγωτό Kulfi είναι πολύ αρωματικό και περιέχει κάρδαμο.
Ακολουθεί μια συνταγή για παγωτό Kulfi που δεν περιέχει αυγά και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή για την παρασκευή της! Τη συνταγή τη βρήκα τυχαία σε μια σελίδα με ινδικές συνταγές και τη μοιράζομαι μαζί σας.
Την έχω φτιάξει ήδη 2 φορές και μου άρεσε πολύ! Την πρώτη φορά έφτιαξα τη συνταγή χωρίς παγωτομηχανή, όπως ακριβώς την περιγράφω παρακάτω, ενώ τη δεύτερη φορά χρησιμοποίησα παγωτομηχανή και το παγωτό βγήκε σε μεγαλύτερη ποσότητα.
Το παγωτό βγαίνει πολύ αρωματικό αφού περιέχει καρδαμόσκονη και φυστίκια! Αν δεν έχετε δοκιμάσει παγωτό Kulfi, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να φτιάξετε αυτή τη συνταγή! Σημειωτέον ότι για αυτή τη συνταγή υπάρχει διαθέσιμο video στο τέλος της σελίδας!

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 κούπες (περίπου 800 ml) πλήρες γάλα
  • 1 φέτα ψωμιού για τοστ
  • 1/4 κούπας (περίπου 50 gr) ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
  • 50 gr αλεσμένα φυστίκια αιγίνης
  • μισό κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Παίρνουμε τη φέτα ψωμιού τοστ και κόβουμε την κρούστα από όλες τις πλευρές του.
2. Στη συνέχεια κόβουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια.
3. Βάζουμε στο μπλέντερ μια κουταλιά αλεύρι, 100 ml (περίπου μισή κούπα) γάλα και τα κομμάτια της φέτας τοστ.
4. Αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
5. Στο μεταξύ, ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα (700 ml) σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή κατσαρόλα) και το βάζουμε στη φωτιά, σε υψηλή θερμοκρασία.
6. Αφήνουμε το γάλα να βράσει, ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί στον πάτο του τηγανιού.
7. Μόλις το γάλα φτάσει στο σημείο βρασμού, συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά μέχρι το γάλα να μείνει στα 2/3 της αρχικής ποσότητας.
8. Προσθέτουμε στο τηγάνι το μείγμα ψωμιού-αλευριού-γάλατος και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία (μεσαία φωτιά) μαγειρεύοντας για 3-4 λεπτά ακόμη.
9. Κατόπιν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αλεσμένα φυστίκια και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
10. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε την καρδαμόσκονη στο τηγάνι, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
11. Μόλις το μείγμα αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, το αδειάζουμε σε ένα μπολ (κατά προτίμηση γυάλινο) και το σκεπάζουμε με μια ζελατίνη (σελοφάν) ώστε η ζελατίνη να εφάπτεται στο γάλα και να καλύπτει το μείγμα τελείως. Είναι πολύ σημαντικό η ζελατίνη να αγγίζει το γάλα.
12. Βάζουμε το μπολ (σκεπασμένο με τη ζελατίνη) στην κατάψυξη για 7-8 ώρες και το παγωτό μας είναι έτοιμο! Δεν χρειάζονται ενδιάμεσα ανακατέματα καθώς το παγωτό δεν κάνει κρυστάλλους κατά το πάγωμα!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Η ποσότητα του παγωτού που παράγεται είναι λίγο λιγότερη από 3/4 λίτρα. Ωστόσο, αν μετά το Βήμα 11 χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, το παγωτό διογκώνεται και βγαίνει αρκετά περισσότερο σε ποσότητα!
Πάντως, το παγωτό δεν κρυσταλλιάζει κατά το πάγωμα! Ετσι σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, δεν χρειάζεται να βγάζουμε το παγωτό ενδιάμεσα και να το ανακατέψουμε για να μην κρυσταλλιάσει. Το ψωμί και το αλεύρι που έχουμε βάλει βοηθούν το παγωτό στη διαδικασία παγώματος και αποτρέπουν τη δημιουργία κρυστάλλων.
Το κάρδαμο είναι μπαχαρικό και μπορούμε να τα βρούμε σε μαγαζιά με μπαχαρικά ή βιολογικά προϊόντα (δύσκολα το βρίσκουμε στα Σούπερ Μάρκετ).
Μπορούμε να σερβίρουμε το παγωτό με σαντιγί και σιρόπι της επιλογής μας, ενώ για διακόσμηση μπορούμε να προσθέσουμε μερικά φυστίκια αιγίνης!

Καλή επιτυχία!


Παγωτό Kulfi με φυστίκια



Δημοφιλέστερες αναζητήσεις:

  1. παγωτο φυστικι με παγωτομηχανη (10)
  2. παγωτο με κορν φλαουρ (9)
  3. kulfi συνταγη (6)
  4. παραδοσιακό παγωτό (6)
  5. παγωτο που δεν κρυσταλλιαζει (4)
  6. μπαχαραδικο (4)
  7. παραδοσιακη συνταγη για παγωτο (3)
  8. παγωτο φυστικι αργυρω (3)
  9. kulfi παγωτο (2)
  10. ινδικό παγωτό (2)
  11. καρδαμο μπαχαρικο (2)
  12. καρδαμόσκονη από (1)
  13. Κρεμα παγωτου με κορν φλαουρ χωρις αυγα (1)
  14. δημιουργιες με παγωτο (1)
  15. παγωτο kumfi (1)

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Please leave a comment

  1. DJ Clov Says:

    Kali sintagi kai poli epeksigimatiko to video
    Eixa dokimasei pagoto kulfi se ena taxidi mou stin india.
    osoi den exete dokimasei den kserete ti xanete

  2. θωμαη Says:

    Καλα η συνταγη ειναι απιστευτη! Την εφτιαξα προχθες -χρησιμοποιησα παγωτομηχανη- μαζι με 2 φιλες μου και το παγωτο εγινε καπνος σε χρονο μηδεν!
    Δεν ειχαμε ξαναδοκιμασει τετοιο παγωτο, μας αρεσε πολυ!!! Δυσκολευτηκα λιγο να βρω καρδαμο αλλα τελικα το εντοπισα σε ενα μπαχαραδικο στο κεντρο της Αθηνας!

    Εχω δοκιμασει 4-5 συνταγες απο αυτη τη σελιδα και ολες μου αρεσαν, ειδικα το παγωτο στρατσιατελλα ειναι σκετη απολαυση..
    Συγχαρητηρια για τη σελιδα, εχει πολυ πρωτοτυπες συνταγες που δεν βρισκεις σε αλλες σελιδες μαγειρικης (στις περισσοτερες σελιδες οι συνταγες ειναι copy-paste).

    Καλη συνεχεια και μπραβο για τον πρωτοποριακο υπολογισμο κοστους των συνταγων, σε περιοδο οικονομικης κρισης ειναι πραγματικα πολυ χρησιμος :-)

Leave a Comment

Blue Captcha Image Refresh

*

Turborecipes.com - Εύκολες και γρήγορες συνταγές