Επισκεφθείτε την καινούργια μας ιστοσελίδα:
Turborecipes.com - Εύκολες και γρήγορες συνταγές

Εύκολο παγωτό μόκα χωρίς παγωτομηχανή

ΕΥΚΟΛΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ

Το παγωτό μόκα είναι μια αρκετά συνηθισμένη γεύση παγωτού. Είμαι πολύ φαν αυτού του παγωτού γι’ αυτό και σας παραθέτω μια πολύ εύκολη συνταγή για παγωτό μόκα! Το παγωτό που παράγεται είναι πολύ μαλακό με πλούσια υφή και γεύση μόκα!
Στα θετικά της συνταγής είναι ότι το παγωτό δεν έχει αυγά, δεν χρειάζεται παγωτομηχανή για την παρασκευή του και δεν κρυσταλλιάζει κατά το πάγωμα! Δηλαδή μόλις ετοιμάσουμε το μείγμα, το βάζουμε κατευθείαν στην κατάψυξη! Δεν χρειάζεται να το βγάλουμε ενδιάμεσα για να το ανακατέψουμε, δεν δημιουργούνται καθόλου κρύσταλλοι!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ των 410 gr
  • 1 φάκελος μους βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κούπα (περίπου 200 ml) γάλα
  • 3 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού νες καφέ στιγμής
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 3/4 κούπας (περίπου 150 gr) ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Αρχικά τοποθετούμε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες. Χρειάζεται να το αφήσουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ειδάλλως δεν θα αφρατέψει όσο χρειάζεται κατά το χτύπημα.
2) Σε ένα μπολ αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου μους “ΓΙΩΤΗΣ”.
3) Ρίχνουμε το νες καφέ στιγμής και το κακάο μέσα στην κούπα με το γάλα.
4) Μόλις το νες καφέ και το κακάο διαλυθούν, αδειάζουμε το γάλα μέσα στο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά ώσπου να γίνει σαντιγί.
5) Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη. Αδειάζουμε στη λεκάνη και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 9-10 λεπτά. Θα πρέπει το μείγμα μας να αφρατέψει και να τριπλασιαστεί σε όγκο.
6) Αδειάζουμε τη σαντιγί στη λεκάνη και χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
7) Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπωλ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες προτού το καταναλώσουμε. Επισημαίνεται ξανά ότι δεν χρειάζεται να βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και να ανακατεύουμε το παγωτό μας περιοδικά καθότι το παγωτό δεν κρυσταλλιάζει κατά το πάγωμα!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Η ποσότητα παγωτού που παράγεται είναι λίγο λιγότερη από 2.5 λίτρα. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε καλό θα είναι να μην είναι light. Το γάλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά ακόμα κι αν είναι κρύο δεν πειράζει αρκεί να διαλυθούν καλά το νες καφέ και το κακάο.
Είναι καθοριστικής σημασίας να αφήσουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες προτού το χτυπήσουμε με το μίξερ. Αν το αφήσουμε για λιγότερη ώρα, δεν θα αφρατέψει όσο χρειάζεται κατά το χτύπημα και το παγωτό μας θα αποτύχει.
Να επισημανθεί ότι το κακάο ταιριάζει πολύ στη συνταγή κι αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο (π.χ. 2 κουταλάκια). Μια εναλλακτική πρόταση είναι να αντικαταστήσουμε το νες καφέ με ρόφημα μοκατσίνο σε σκόνη ή άλλο καφέ σε σκόνη (π.χ. φρεντοτσίνο, καπουτσίνο ή εσπρέσο). Πάντως είναι δύσκολο να βρούμε στο εμπόριο ρόφημα μοκατσίνο σε σκόνη.
Το παγωτό βγαίνει πολύ μαλακό και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετό καιρό αφού δεν περιέχει αυγά. Μπορούμε να το σερβίρουμε με σαντιγί, πουράκια και σιρόπι της αρεσκείας μας.

Καλή επιτυχία!

Παγωτό μόκα


Δημοφιλέστερες αναζητήσεις:

  1. παγωτο μοκα συνταγη (88)
  2. συνταγη για παγωτο μοκα (80)
  3. παγωτο καπουτσινο (52)
  4. μοκα (49)
  5. παγωτο νεσκαφε (42)
  6. ευκολο παγωτο μοκα (38)
  7. pagwto moka (34)
  8. παγωτο με κρεμα στιγμης γιωτης (33)
  9. pagoto moka (32)
  10. παγωτο εβαπορε (32)
  11. παγωτο μοκα ευκολο (28)
  12. συνταγες για παγωτο μοκα (28)
  13. συνταγη παγωτο μοκα (22)
  14. μοκατσινο (20)
  15. ευκολο παγωτο καφε (16)

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Please leave a comment

  1. IcecreamLover Says:

    Τρελαίνομαι για το παγωτό μόκα και χαίρομαι πάρα πολύ που βρήκα την πανεύκολη και καταπληκτική συνταγή σας!!! Μπορούμε όμως να αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο τη μους βανίλια Γιώτη?? Ευχαριστώ πολύ!

  2. admin Says:

    Ναι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαντιγί αντί για μους Γιώτης.
    Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε κάλλιστα να χτυπήσουμε στο μίξερ λίγη ζάχαρη με μια κρέμα γάλακτος (γύρω στα 300 ml, με τουλάχιστον 30% λιπαρά) σε σαντιγί και να τη χρησιμοποιήσουμε στη θέση του μους.

  3. IcecreamLover Says:

    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
    Αν λοιπόν χρησιμοποιήσω κρέμα γάλακτος, πού θα διαλύσω τον καφέ και το κακάο? Μέσα στην κρέμα γάλακτος, πριν τη χτυπήσω σε σαντιγί? Θα διαλυθούν καλά? Υπάρχει περίπτωση να μη γίνει σαντιγί, επειδή δεν θα χτυπήσω την κρέμα γάλακτος σκέτη?
    Ευχαριστώ πολύ!

  4. admin Says:

    Ο καφές μπορεί να διαλυθεί σε 2 κουταλιές χλιαρού νερού. Το κακάο δεν χρειάζεται να διαλυθεί, θα το προσθέσεις όπως είναι (αν θες όμως το διαλύεις και αυτό μαζί με τον καφέ). Ούτως ή άλλως το κακάο είναι προαιρετικό και μπορείς να το παραλείψεις.
    Αρχικά η κρέμα γάλακτος θα χτυπηθεί με λίγη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
    Μόλις ετοιμαστεί η σαντιγί, θα προσθέσεις το κακάο και τον καφέ στο μπολ με τη σαντιγί και θα χτυπήσεις με το μίξερ για 2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν στη σαντιγί.

  5. IcecreamLover Says:

    Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Leave a Comment

Blue Captcha Image Refresh

*

Turborecipes.com - Εύκολες και γρήγορες συνταγές