Επισκεφθείτε την καινούργια μας ιστοσελίδα:
Turborecipes.com - Εύκολες και γρήγορες συνταγές

Οδηγίες για παρασκευή σπιτικού παγωτού χωρίς παγωτομηχανή

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΠΙΤΙΚΟΥ ΠΑΓΩΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ

Το παρακάτω αφορά τις συνταγές που απαιτούν παγωτομηχανή. Οι συνταγές στην κατηγορία “Συνταγές χωρίς παγωτομηχανή” μπορούν να γίνουν πανεύκολα χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής (μόλις φτιάξετε το μείγμα παγωτού, απλώς το τοποθετείτε στην κατάψυξη χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτε άλλο).

Αν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή αλλά θέλετε να απολαύσετε σπιτικό παγωτό, τότε μην απογοητεύεστε! Μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό παγωτό και χωρίς παγωτομηχανή!

Η παρασκευή παγωτού χωρίς παγωτομηχανή δεν είναι δύσκολη. Απλώς χρειάζεται περισσότερη ώρα. Παρακάτω θα βρείτε οδηγίες για παρασκευή σπιτικού παγωτού χωρίς της χρήση παγωτομηχανής.

Οδηγίες βήμα προς βήμα:

  • Ετοιμάστε το μείγμα παγωτού ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής, όπως θα κάνατε και στην περίπτωση που είχατε παγωτομηχανή. Όταν φτάσετε στο σημείο που η συνταγή αναφέρει να ρίξετε το μείγμα παγωτού στην παγωτομηχανή τότε επιστρέψτε εδώ και ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα.
  • Αδειάστε το μείγμα παγωτού μέσα σε ένα πλατύ και αεροστεγές μεταλλικό μπολ.
    Γενικά τα μεταλλικά μπολ λειτουργούν καλύτερα, αλλά αν δεν έχετε μεταλλικά μπολ τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά μπολ. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το παγωτό αποκτά πιο μαλακή υφή όταν παγώνει γρηγορότερα. Τα μεταλλικά μπολ επιταχύνουν τη διαδικασία παγώματος και γι’ αυτό είναι πιο αποτελεσματικά από τα πλαστικά μπολ.
    Είναι καλό επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πλατύ μπολ και όχι ψηλό. Ένα πλατύ μπολ βοηθάει το πάγωμα και διευκολύνει περισσότερο το ανακάτεμα του μείγματος.
  • Βάλτε το παγωτό στη συντήρηση για τουλάχιστον μία ώρα. Σε περίπτωση που το μείγμα έχει μπει στη φωτιά ή έχει μαγειρευτεί (π.χ. αν το έχετε βράσει) τότε θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο περισσότερο.
  • Τοποθετήστε το κρύο μείγμα παγωτού στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Βγάλτε το μπολ από την κατάψυξη και χτυπήστε το μείγμα παγωτού με ένα μίξερ μέχρι να γίνει μαλακό.
    Οι άκρες του παγωτού θα πρέπει να αρχίσουν να πυκνώνουν. Ξύστε τις άκρες με ένα πηρούνι ή μια σπάτουλα και χτυπήστε με το μίξερ προκειμένου να διαλυθούν οι κρυστάλλοι και να ενσωματωθεί αέρας στο μείγμα.
    Αντί για μίξερ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πηρούνι, αλλά το παγωτό θα γίνει λιγότερο κρεμώδες και μαλακό. Το ιδανικότερο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός.
  • Βάλτε το μπολ παγωτού στην κατάψυξη για άλλα 30 λεπτά.
  • Βγάλτε το και ξαναχτυπήστε με το μίξερ.
  • Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία άλλες 2-3 φορές. Όσες περισσότερες φορές χτυπήσετε το παγωτό με το μίξερ, τόσο πιο μαλακό και κρεμώδες θα γίνει.

Αφού κάνετε όλα τα παραπάνω, αφήστε το μπολ παγωτού στην κατάψυξη.
Όταν θέλετε να το καταναλώσετε, βγάλτε το μπολ παγωτού από την κατάψυξη και περιμένετε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει (συνήθως είναι λίγο σκληρό). Αν είναι καλοκαίρι και κάνει πολλή ζέστη τότε είναι καλύτερο να αφήσετε για 10-15 λεπτά το μπολ παγωτού στη συντήρηση ώστε να μη λιώσει από τη θερμοκρασία.



Δημοφιλέστερες αναζητήσεις:

  1. σπιτικο παγωτο (4841)
  2. παρασκευη παγωτου (1263)
  3. παγωτο χωρις παγωτομηχανη (1140)
  4. παγωτομηχανη (1054)
  5. παγωτο σπιτικο (873)
  6. παγωτο με παγωτομηχανη (546)
  7. παγωτο φραουλα χωρις παγωτομηχανη (399)
  8. παγωτο σε παγωτομηχανη (395)
  9. παρασκευή παγωτού με παγωτομηχανη (316)
  10. σπιτικά παγωτά (261)
  11. pagvto spitiko (241)
  12. ευκολο σπιτικο παγωτο (173)
  13. συνταγες για παγωτο χωρις παγωτομηχανη (167)
  14. παγωτα συνταγεσ χωρισ παγωτομηχανη (144)
  15. παγωτά σπιτικά (140)

Tags: , , , , , , ,

Leave a Comment

Blue Captcha Image Refresh

*

Turborecipes.com - Εύκολες και γρήγορες συνταγές