Επισκεφθείτε την καινούργια μας ιστοσελίδα:
Turborecipes.com - Εύκολες και γρήγορες συνταγές

Εύκολο σορμπέ λεμόνι

ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΡΜΠΕ ΛΕΜΟΝΙ

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα “απραξίας” και ενώ το καλοκαίρι πλησιάζει “απειλητικά”, ας επιστρέψουμε ξανά στις συνταγές και ας δούμε μια πανεύκολη συνταγή για σορμπέ λεμόνι. Το σορμπέ που ακολουθεί είναι πολύ δροσιστικό και αιχμαλωτίζει το άρωμα και τη γεύση των ολόφρεσκων λεμονιών! Η συνταγή αυτή απαιτεί τη χρήση παγωτομηχανής, οπότε βρείτε την παγωτομηχανή σας -όπου κι αν την έχετε καταχωνιασμένη- και ετοιμάστε την για ένα δροσερό σορμπέ λεμόνι!

ΥΛΙΚΑ:

  • 600 ml νερό
  • 1 κούπα (200 gr) ζάχαρη
  • 250 ml φρέσκου χυμό λεμονιού (θα χρειαστείτε γύρω στα 6 λεμόνια)
  • 2 φύλλα ζελατίνη (προαιρετικά)
  • ξύσμα από 2 λεμόνια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε τη ζάχαρη και τα 200 ml νερού (θα χρησιμοποιήσουμε τα υπόλοιπα 400 ml αργότερα).
2) Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας, σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
3) Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ξύσμα από τα 2 λεμόνια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
4) Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί τελείως, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε το σιρόπι να φτάσει στο σημείο βρασμού.
5) Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα 400 ml νερού και ανακατεύουμε.
6) Προσθέτουμε και τα 2 φύλλα ζελατίνης και περιμένουμε να διαλυθούν.
7) Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα, ούτως ώστε να κρυώσει τελείως.
8) Οταν είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε το σορμπέ, και ενώ το μείγμα έχει κρυώσει πολύ καλά, βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και αδειάζουμε σε αυτό το φρέσκο χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας πολύ καλά.
9) Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και παρασκευάζουμε το σορμπέ λεμόνι συμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της παγωτομηχανής.
10) Μόλις ετοιμαστεί το σορμπέ, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές μεταλικό μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για άλλες 2-3 ώρες (καλό είναι να μην το καταναλώσουμε αμέσως).

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Η ποσότητα του σορμπέ που παράγεται είναι περίπου 1250 ml (1 κ 1/4 λίτρου). Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε χυμό από φρέσκα λεμόνια και όχι έτοιμο-συμπυκωμένο χυμό λεμονιού. Εχω φτιάξει το σορμπέ και με έτοιμο χυμό λεμονιού και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι κατώτερο ποιοτικά. Ετσι προτείνω ακράδαντα να χρησιμοποιήσετε χυμό από όλοφρεσκα λεμόνια. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Αν θέλετε μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε ξύσμα λεμονιού. Ωστόσο συνιστώ να ρίξετε λίγο ξύσμα λεμονιού (έστω και από ένα μόνο λεμόνι), τόσο επειδή προσφέρει περισσότερο άρωμα -αλλά και γεύση- λεμονιού στο σορμπέ σας αλλά και επειδή του δίνει ένα ελαφρώς κίτρινο χρώμα (διαφορετικά το σορμπέ θα βγει ολόλευκο).
Αναφορικά με τη ζαλετίνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζελατίνη είτε σε φύλλα είτε σε σκόνη. Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ζελατίνη σε σκόνη, θα πρέπει να ρίξετε στην κατσαρόλα 1 κ 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελατίνης μόλις κλείσετε το μάτι της κουζίνας, ανακατεύοντας καλά για να διαλυθεί η σκόνη. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ζελατίνη, καλό είναι να καταναλώσετε το σορμπέ αμέσως μετά την παρασκευή του (σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσετε ζελατίνη, το σορμπέ σκληραίνει πολύ όσο φυλάσσεται στην κατάψυξη).

Καλή επιτυχία!

Εύκολο σορμπέ λεμόνι


Δημοφιλέστερες αναζητήσεις:

  1. παγωτο σορμπε λεμονι (91)
  2. σορμπε λεμονι αργυρω (62)
  3. σορμπέ λεμόνι χωρίς παγωτομηχανή (61)
  4. σορμπε λεμονι σε παγωτομηχανη (48)
  5. σορμπε λεμονι παγωτομηχανη (38)
  6. σορμπε λεμονιου (37)
  7. συνταγη για σορμπε λεμονι (29)
  8. παγωτο σορμπε χωρις παγωτομηχανη (12)
  9. συνταγη σορμπε λεμονι (12)
  10. σορμπε φραουλα χωρις παγωτομηχανη (10)
  11. συνταγη για σορμπε λεμονιου (10)
  12. λεμονι σορμπε (10)
  13. σορμπε λεμονι σκαρμουτσος (9)
  14. σπιτικό σορμπέ λεμόνι (9)
  15. σορμπε λεμονι χωρις ζαχαρη (7)

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Please leave a comment

  1. Αριάδνη Says:

    Πολύ δροσιστικό και εύκολο παγωτό!

  2. Apostolos Zervas Says:

    Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το blog σας!

    Βλέπουμε οτι έχετε πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το http://www.psaksesintages.gr, μία ιστοσελίδα στη οποία οι χρήστες μας έχουν τη δυνατότητα να ψάχνουν ανάμεσα σε περισσότερες από 27000 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites.

    Στο Psaksesintages.gr έχουμε επίσης δημιουργήσει το τμήμα TOP BLOGS ΣΥΝΤΑΓΩΝ, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείτε κι εσείς να προσθέσετε το δικό σας.

    Οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ψάχνουν συνταγές στη σελίδα μας δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα.

    Και το καλύτερο είναι οτι εσείς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα γιατί στο Psaksesintages.gr τα πάντα είναι δωρεάν!

    Το Psaksesintages.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Χιλή, την Αμερική, την Πορτογαλία και πολλές άλλες χώρες!

    Εσείς θα θέλατε να γίνετε μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;

    Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο http://www.facebook.com/Psaksesintages και στο http://www.twitter.com/psaksesintages

    Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε!

    Με εκτίμηση,

Leave a Comment

Blue Captcha Image Refresh

*

Turborecipes.com - Εύκολες και γρήγορες συνταγές